Kek Coklat Moist
Bahan-bahan:
- 4 biji Telur - dipukul hingga kembang
- 150g Tepung Gandum
- 1 sudu teh Soda Bicarbonat
- 1sudu teh Baking Powder
Bahan dimasak :
- 100g Serbuk Koko
- 250g Gula pasir
- 1 tin Susu Isian Cair
- 200g Minyak Masak Sayuran
- 250g Susu Pekat
Cara-cara membuat Kek Coklat Moist :
- Masak bahan dimasak dengan api perlahan. Jangan sampai mendidih. Kemudian tuang ke dalam bekas.
- Masukkan bahan lain ke dalam bekas tersebut. Masukkan sedikit demi sedikit sambil digaul hingga sebati. Tepung gandum perlu diayak bersama baking powder dan soda bikarbonat terlebih dahulu.
- Masukkan ke dlm loyang dan kukus selama 1 jam dengan api sederhana. Loyang boleh juga ditutup dengan aluminium foil( kalau ada la) Pastikan air telah menggelegak sebelum di kukus.
- Sejukkan kemudian bolehlah dihiaskan dgn icing/ ganache.