Singgang Daging Terengganu

Koleksi 1001 Resepi Masakan Alyaa Maisarah PTHQ

Carian Resepi

Singgang Daging Terengganu

Singgang Daging Terengganu
Singgang daging

Bahan bahan :

  • 2 kilo daging
  • 3ulas bwg merah
  • 10 ulas bwg putih
  • 2 bji cli besar
  • 20 bji cili api
  • 8 kping asam gelugor
  • 3inci lengkuas
  • 3inci kunyit tonkol
  • 1 sb ketumbar
  • 1sb lada hitam
  • 1sb jintan manis
  • Air,garam

Cara memasak Singgang Daging Terengganu :

  1. Smua bhan2 dketuk dan dmsukkan kdalam periuk,
  2. msuk kan air,gram,perasa..didih selama 1 jam..api kecil aje ya...
  3. bila dging empuk bleh lah angkat.
, , , , ,