- 1 pek buttercup
- 110 g gula aising
- 1 biji telur
- 1 sudu teh esen vanila
- 300 g tepung gandum (diayak)
- 180 g tepung jagung (diayak)
- 40 g serbuk badam
- 200 g badam bakar (bakar dengan api kecil)
- mangkuk kertas
Bahan Hiasan:
- 400 g coklat masakan
- 60 g badam cincang
- 1 sudu lemak sayuran/ buttercup
Cara penyediaan Biskut Almond London:
- Pukul buttercup,gula aising,telur dan esen vanila hingga sebati.
- Masukkan tepung gandum dan tepung jagung serta serbuk badam.Uli perlahan-lahan menjadi doh yang lembut.
- Ambil sedikit adunan, isikan ditengah-tengah dengan badam bakar dan bulatkan. Atur dalam tin pembakar.
- Bakar pada suhu 180 C selama 20 minit atau hingga masak.Biar sejuk.
- Untuk hiasan. Cairkan coklat masakan dan lemak sayuran/buttercup dalam periuk. Buat double boil.
- Letak biskut dalam mangkuk kertas.Sudukan sedikait coklat dan tabur badam.