Bahan-Bahan :
Cara cara menyediakan Nasi goreng Cina:
- 3 cawan Nasi putih
- Beberapa ketul isi ayam
- 5 ekor udang
- 4 ulas bawang putih - dicincang
- Sayur campur
- Serbuk lada putih
- Garam dan gula
- 2 biji telur
- Bawang goreng
- Daun bawang - dihiris
Cara cara menyediakan Nasi goreng Cina:
- Tumis bawang putih hingga agak kekuningan.
- Masukkan ayam dan udang,biarkan hingga masak.
- Masukkan sayur campur, garam dan sedikit serbuk lada putih. Kacau rata
- Ketepikan rencah, masukkan telur dan tunggu hingga telur masak, kacau rata bersama rencah tadi.
- Masukkan nasi dan kacau hingga sebati dengan rencah tadi.
- Tabur bawang goreng dan daun bawang sebelum dihidang.