Biskut Kelapa
Bahan-Bahan:
- 250g mentega
- 80g tepung jagung diayak
- 250g tepung naik sendiri diayak
- 80g kelapa kering, kisar halus
- 120g gula kastor
- 2 biji kuning telur
- Kelapa kasar
- Telur putih
- Ceri merah @ coklat cair
Cara cara membuat Biskut Kelapa:
- Putar mentega dan gula sehingga sebati.
- Masukkan kuning telur. Putar sebati.
- Masukkan kelapa kering yang dikisar, diikuti tepung jagung dan tepung gandum.
- Kacau sehingga mendapat doh yang lembut. Tambahkan sedikit tepung jika doh agak lembik.
- Biarkan doh seketika sekitar 15 minit.
- Terap mengikut acuan. Sapu bahagian atas dengan putih telur dan taburkan dengan kelapa kering.
- Bakar di dalam oven pada suhu 160 darjah celcius selama 20 minit @ sehingga masak.