Bahan-bahan:
Bahan A- 400 gram daging kisar [dilerai]
- 500 gram ubi kentang [dipotong dadu kecil]
- 1 batang lobak merah [dipotong dadu kecil]
- 1 labu bawang besar [dipotong dadu kecil]
- 2 sudu makan serbuk kari daging
- 1 pokok daun sup [diracik]
- 3 biji cili merah [dihiris]
- 1 cawan air
- 2 sudu besar minyak masak
- garam secukup rasa
Bahan B
- 3 cawan tepung gandum
- 1 1/2 cawan susu cair
- 4 cawan air
- 5 biji telur gred A
- Sedikit garam
- 1/2 sudu kecil pewarna kuning
- 2 sudu besar minyak
Cara-cara:
- Panaskan minyak dan tumiskan bawang besar sehingga wangi.
- Masukkan daging kisar dan kacau rata,
- Masukkan rempah kari dan sedikit air. Kacau rata sehingga naik minyak.
- Masukkan kentang, lobak merah dan garam. Masakkan sehingga empuk dan pekat.
- Bancuhkan semua bahan B kecuali minyak masak. Tapiskan.
- Panaskan sedikit minyak dalam acuan kemboja dan tuangkan adunan lebih kurang separuh acuan.
- Masukkan inti yang dimasak dan taburkan daun sup dan cili merah.
- Masukkan acuan ke dalam pemanggang ajaib yang telah diletakkan jaring besi dan tutup.
- Masakkan selama 20 minit.
- Potong kecil dan hidangkan.