Bahan-bahan:
- 250gm mentega
- 100gm gula kaster
- 50gm nestum - dikisar halus
- 100gm tepung jagung
- 200gm tepung gandum
- Kacang badam secukupnya - digoreng
- 1 sudu kecil esen vanilla
- Almond nib secukupnya sbg hiasan.
- Coklat masakan
- Papercup
Cara-cara membuat Biskut Almond London :
- Kacau mentega dan gula hingga sebati.
- Masukkan nestum dan kacau sekadar adunan sebati
- Masukkan tepung jagung serta esen vanila dan gaul lagi hingga sebati
- Masukkan tepung gandum sedikit demi sedikit sehingga menjadi doh yang lembut
- Biarkan dalam 20 minit dengan ditudung kain yang lembap
- Ambil sedikit doh dan isi badam dan bentukkan supaya menjadi bujur
- Bakar pada suhu 170 selama 20 - 25 minit
Untuk salutan coklat:
- Cairkan coklat masakan dan masukkan kedalam mangkuk.
- Celupkan biskut ke dalam coklat masakkan kemudian letak di dalam papercup.
- Tabur almond nib diatasnya untuk hiasan.
- Biarkan sehingga coklat beku sebelum disimpan dalam tabing.