Ikan Patin Masak Tempoyak

Koleksi 1001 Resepi Masakan

Carian Resepi

Ikan Patin Masak Tempoyak




 Ikan Patin Masak Tempoyak



Bahan-bahan:

  •     1 ekor Ikan Patin
  •     15 biji Cili Padi
  •     1 inci Kunyit Hidup
  •     2 sb Tempoyak
  •     Daun kesom
  •     2 keping Asam Keping
  •     Bunga Kantan
  •     Timun
  •     Garam secukup rasa
  •     Sedikit Gula  ( resepi ini mmg x guna bawang..)

Cara-cara penyediaan Ikan Patin Masak Tempoyak:
  1. Kisar cili padi, Kunyit, tempoyak dan air secukupnya
  2. Masukkan bahan kisar ke dalam periuk, seterusnya masukkan daun kesom, bunga kantan, asam keping dan timun.
  3. Masukkan ikan patin, bila mendidih masukkan garam dan gula secukup rasa
  4. Siap untuk dimakan

 
, , , , , ,