Puding Karamel
Bahan bahan :-
- 3 sudu besar gula pasir (gula hangus)
- 1 Peket agar-agar serbuk 10g
- 4 cawan air
- 1 cawan gula pasir
- 1/2 cawan susu pekat manis
- 1 tin susu cair (400ml)
- 3 sudu besar tepung kastard
- 1 sudu kecil esen vanilla
- 1 tin koktail buah-buahan
Cara cara membuat Puding Karamel:-
- Taburkan gula pasir didalam loyang kemudian, masakan sehingga keperangan, kemudian goyangkan loyang tu supaya gula hangus tu sekata disekeliling loyang. Ketepikan
- Kemudian dalam bekas lain susu cair, tepung kastard dan esen dikaucau sehingga tidak berketul.
- Lepas tu satukan dalam periuk agar-agar, air, susu pekat manis, gula.
- Kacau sehingga bahan-bahan masak mendidih, kemudian tuangkan kedalam loyang gula hangus.
- Bila dah sejuk sikit, masukkan dalam peti ais.
- Bila hendak dimakan, hidangkan bersama koktail buah-buah tadi.