Resepi Ikan Keli Masak Lemak Cili Padi
Resepi Ikan Keli Masak Lemak Cili Padi
Bahan-bahan
- 2 ekor Ikan keli
- 200 ml Santan
- 4cm Kunyit
- 2 batang Serai
- 7 btg Cili padi
- Garam dan gula secukupnya
- Air
Cara Memasak Ikan Keli Masak Lemak
- Bersihkan ikan, toskan. Tumbuk kunyit dan cili padi. Titikkan serai.
- Masukkan santan ke dalam periuk. Masukkan juga air.
- Masukkan bahan tumbuk iaitu kunyit dan cili padi serta serai ke dalam periuk.
- Masak sehingga mendidih.
- Masukkan ikan keli. Tunggu kuah mendidih sekali lagi.
- Masukkan garam dan gula secukup rasa. Gaul sebentar.
Ikan Keli Masak Lemak
,
Masak Lemak
,
Resepi Ikan Keli Masak Lemak