Pucuk Paku Masak Lemak Cili Api
Pucuk Paku Masak Lemak Cili Api
|
Pucuk Paku Masak Lemak |
Bahan-Bahan:
- 2 ikat sayur pucuk paku
- 1 mangkuk santan pekat
- 1 sudu udang kering
- 5 biji cili padi
- 1inci kunyit hidup
- garam
Cara Penyediaan:
- Bersihkan dan potong pucuk paku daun dan batang yang lembut anggaran 1in panjang.
- Tumbuk cili api dan kunyit. Ketepikan.
- Rendam sekejap udang kering dan tumbuk kasar.
- Panaskan periuk, masukkan santan dan bahan ditumbuk ke dalam periuk.
- Masak dengan api perlahan dan kacau sehingga mendidih.
- Masukkan pucuk paku dan masak sehingga lembut.
- Masukkan garam secukup rasa.
Masak Lemak
,
Pucuk Paku Masak Lemak