Bahan bahan :-
- 250 gram cream cheese philadelphia
- 1 bungkus biskut marie perisa coklat /kopi
atau biskut cracker - 10 ml susu segar cair
- 1/2 cawan gula halus
Cara cara :-
- Satukan cream cheese dan gula halus,pukul sebati.
- Masukkan susu segar sedikit demi sedikit,jangan sampai adunan terlalu cair.
- Pukul lagi hingga kembang dan sebati,ketepikan dulu.
- Sediakan bekas yang di alaskan terlebih dahulu dengan plastik/kertas minyak/baking paper.
- Panaskan susu segar,padamkan api...biarkan suam je.
- Ambil sekeping2 biskut dan celup ke dalam susu (suam2 panas)..terus susun dalam bekas..(Celup 1 saat je taw)
- Pastu sapukan adunanan cheese di atasnya,ratakan.
- Ulang proses melapis biskut,kemudian sapukan lagi adunan cheese tadi
- Ulang proses melapis hingga habis,biarkan lapisan cheese di atas sebagai lapisan terakhir.
- Kemudian,kisar baki biskut yang ada,taburkan dengan cara menapis serbuk biskut tu dia atas lapisan cheese.
- Tekan2 sikit permukaan tu..masukan dalam peti sejuk,biarkan selama 6 jam sebelum dipotong