Puding karamel butterscotch
Bahan-bahan:
-
4 sudu gula
- 2 sudu air panas
- 4 biji telur
- 3 keping roti butterscotch
- 1 tin susu cair
- 250ml air
- 3 sudu susu pekat
- 1 sudu teh butterscotch essence
Cara-cara menyediakan Puding karamel:
- Masak gula bersama air panas hingga menjadi gula hangus@karamel. Tuang ke dalam loyang. Biarkan.
- Carik2kan roti, kemudian kisar roti tersebut bersama susu cair hingga halus. Kemudian tuang ke dalam satu mangkuk.
- Pecahkan telur dan kacau bagi sebati dalam satu bekas lain. Tapis ke dalam adunan tadi.
- Masukkan air, susu pekat dan butterscotch essense dan kacau hingga sebati.
- Tuang adunan ke dalam loyang karamel tadi.
- Kukus selama 30minit@ hingga masak.
- Apabila dah masak, biarkan ia sejuk seketika. Terbalikkan kedalam pinggan.
- Simpan dalam peti ais..