Bahan A:
- 4 Sudu gula
Bahan B:
- 6 biji kuning telur
- 200g susu cair
- 70g air
- 1 sudu teh esen vanila
Bahan C:
- 4 biji putih telur
- 50g gula kaster
- 1/4 tsp cream of tartar
Bahan D:
- 500g cream cheese
- 150g gula kaster
- 40g butter
- 4 biji kuning telur
Cara2:
- Masak gula hingga keperang-perangan. Ketepikan.
- Satukan bahan B, gaul sebati. Tuang sambil menapis kedalam loyang berisi karamel tadi. Ketepikan.
- Pukul bahan C hingga pekat & bertanduk.
- Pukul bahan D kecuali kuning telur hingga lembut & licin, masukkan kuning telur satu persatu. Pukul lagi hingga sebati.
- Akhir sekali, masukkan bahan C kedalam adunan cheese (bahan D) tadi. Pukul sebati.
- Bakar guna water bath selama 1 1/2 jam pada suhu 160 C.
- Bila kek masak, rehatkan selama 1/2 jam baru terbalikkan. Sejukkan sekurang-kurangnya 3 jam baru dihidangkan. Kek sedap dimakan sejuk.